Pages

Sunday, November 20, 2011

aku, mereka dan sukan SEA.

hellooooo!
i'm sure you guys out there are feeling all excitedddd for tonight match.
its all in the news sejak indonesia kalahkan vietnam haritu.
hais....nak tengok tv.bila keluar berita asik-asik pasal final sepak bola.
tengok program gosip-gosip artis pun boleh keluar berita pasal sepak bola.
seperti mana yang korang semua tau.aku bekerja bukan di kawasan bandar Jakarta. aku kerja kat ceruk kampung mana tah aku pun tak tau. Keadaan warga indonesia yang sangat-sangat bersemangat ni kadang-kala membuat aku dengan Dina, dua makhluk warga Malaysia yang tersesat kat kampung Indonesia ni, sedikit takut.jangan main-main dorang ni.

haritu ada sekumpulan org kampung sini, diupah nak angkut arang-arang, tiba-tiba je jerit-jerit 'Indonesia! Indonesia!' whattheheck lah kan.buat bodoh sudah.

harini pun bila datang ofis, Pak Gani cakap 'malam ni kita akan bertempur' (in a friendly way, sambil gelak2). Lagi nak tanya Pak Gani ni kita sokong yang mana.hahaha.pastinya dukung timnas kuning hitam Pak! haha.bersyukur la pekerja-pekerja kat kilang ni semuanya friendly. *phew*
Pak Joko pun excited je tanya malam ni ktorg tengok bola sepak ke tak.Pasti nonton Pak!
semangat nasionalisme warga Indonesia ni kadang2 menakutkan betul.huhu.

we'll see who's gonna win garuda.
harimau kena menang! main elok2 lah.frust nengoknye.huu.

ayo! ayo! ayo! Malaysia bisa!
(amik lagu tema dari CLEAR. =P )

so bored in the office.3 weeks to go! weewooweewoo~

kan best kalo kilang dekat dengan Senayan, Jakarta.boleh pergi sokong terus dekat stadium Bung Karno.hee~

p/s ; tak dapat nak jalan-jalan Jakarta. =(


3 comments:

CiK GorGeouS ! said...

nasib baikLah korang seLamat kat sana...risau jugak haku...BHAHAHHAA~

aLia-nL said...

ye laaa tuu risauuu miraddddd -___-

May Maisarah said...

hati2 ya buk...hihi. =))