Pages

Monday, December 27, 2010

one trust.

no matter how much i missed you.

no matter how much i loved you.

nothing will change about us.

nothing will bring you and me back again.

nothing.

Sunday, December 26, 2010

namaste!

hah! taktau kenapa tak boleh upload piccies.
sorry but i've just got back from INDIA for a one week holiday.
and i'm planning to share some of the pics with you.but dont know what's wrong with this blogger.
i'll post them some other time.and hopefully to share not all but some part of the trip with you guys.
wait up for more pics in facebook! =)

to sarina zulkifli, if you are reading this.
hope you wont be like those indians yang buang sampah merata-rata.
and most importantly.dont pee tepi jalan sesuka hati!
;P

p/s ; my love for you may not be like shah jahan's to mumtaz.but i know i'm the one who love you more than anyone else.

Friday, December 17, 2010

ezloveycraft 1st giveaway


mari mula mengetag!
+amira adnan
+izzati amirah
+aida hernita
+sarina zulkifli
+faraheen abdul aziz
+ezatul ereena
+irsya nasarudin
+hidayah rodzi


p/s ; nak mr.boo

dexter's lab.

bila dah habis kerja dalam lab.

kacau budak yang tengah buat kerja pula

Wednesday, December 15, 2010

relaxing and chilling out.

love zone on light fm is really soothing.
oldies and soul are really great.
because now i am all tensed up.feels like exploding!

argh.should not give up.no.not now.
a little bit more alia.work harder!
*but i'm all wired up* =(
i'm exhausted.

seriously...tak tenang nak pegi holiday.

swing swing.

p/s ; tak suka lagu merapu-merapu dekat radio sekarang.sakit kepala.

Tuesday, December 14, 2010

apple cider.

minggu lepas.mak aku sibuk mencari apple cider ni.
korang tau ke apple cider vinegar ni nak buat ape?
oh.aku baru tau..tu pun bila mak aku dah beli..
acu yang suggest supaya mak aku minum apple cider ni.

ada banyak kebaikan minum apple cider ni sebenarnya.
  • kurangkan resdung
  • imbangkan kolesterol dalam darah
  • imbangkan pH badan
  • kuatkan sistem imun badan
  • increase stamina
  • kalo ada alergik
  • KURUSKAN BADAN (hoh.tingkatkan metabolisme badan sebenarnya)
  • blablablablabla...........
sedap jugak apple cider ni.aku minum haritu 2 kali sehari.tapi boleh je nak minum bila2.
amik sehari sekali pun dah cukup sebenarnya.
tapi aku lagi suka minum waktu pagi & lepas makan.


"alia..minum apple cider ni boleh slimkan badan"
"nape alia nak kena minum...alia gemuk ke...."

T_T

Monday, December 13, 2010

besar.dan membesar.

wahahah.kenapakah! tak suka bila ramai orang kata aku dah 'besar' la.dah 'sihat' la.
dah blablabla.adik2 aku bising sebab aku selalu masak.
diorg kata aku yang buat diorg gemuk.
ahhhhh! kalo tak masak korg sibuk sibuk suh aku masak plak.
ok.lepas ni taknak masak untuk korg setahun!

tapi tu la.aku sendiri yang tak boleh tahan nafsu nak makan.
nak makan.nak makan.nak makan.
besar.besar.besar.
tart.tart.tart.kek.kek.kek.
gemuk.gemuk.gemuk.
wahaaahahaa..TAK NAK!=(
tapi nak makan.boleh tak....

nak mati cepat silalah makan banyak-banyak.

kadang-kadang kita tak sedar apa yang kita borakkan boleh kecikkan hati kawan kita.
mungkin bagi kita.apa yang diperkatakan adalah serius.walaupun dalam nada yang tak serius.
dan mungkin juga akan disalahertikan oleh kawan kita yang seorang tu.
kalau ada apa2 yang buat sape2 yang terasa.sorry ye..

p/s ; tak suka bila ada kembar/adik perempuan yang satu saiz lagi kecik dari aku.i detest you for your petiteness aina nabilah! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~~

Thursday, December 9, 2010

blah blah.

blah blah.esok result keluar.blah blah.
ada hutang mana boleh tengok result!
haha.dah nasib duduk kolej cekik darah.minta duit suka hati tok nenek diorang.
yeah.blah blah la result.tak tengok pun dah tahu.
blah blah!

oh.hari ni penuh dengan debaran dan cabaran.
okay.yang unik projek aku berbanding orang lain adalah aku kena buat medium yang orang lain tak buat.
semua reagen kena sediakan sendiri.
hah.cakap je la.mutagenik.karsinogenik.toksik...ik..ik..ik..aku dah siapkan dah.
tapi entah jadi entah tidak.hee.
harap-harap jadi.aku nak gi holiday ni. ngee..

bukan apa.handle benda-benda ni semua.kita bukan sedar kesan dia kan.
yang akan kena..nanti anak-anak aku la.
harap2 genetik aku tak termutasi =P
nanti anak-anak aku cacat =(
nak sihat and comel macam aku kan.haha. *perasaan je ni*

and i nearly got my finger burned!

hoh.penat.kalau dapat gaji kan seronok.
kerja dah macam orang pejabat dah.
takpe takpe.kuatkan semangat ye kawan2 sekalian.
good luck!
good luck juga untuk keputusan yang bakal diterima esok! :D

Thursday, December 2, 2010

short december.

hey.its december! already??!!

aku terasa bulan disember ni tersangatlah pendek.walaupun lebih satu hari dari november.
terasa kejap sangat dah masuk bulan disember.mungkin sebab aku sibuk dengan eksperimen2 dalam lab tu kot.
padahal belum capai apa2 objektif pun lagi.huhu.
serious aku risau.
sempat ke tak ni.orang lain dah ada banyak progress.tapi aku belum ada lagi.

harap2 cubaan kali ni berjaya.since minggu lepas punya tak berjaya.
ohhhhh.kalau fail jugak...tak tau la nak jadi ape... T_T
(tak tenang aku nak pergi holiday)

kenapa ramai orang post tentang kawin ni?
haha.sekarang ni.kalau aku pergi mana2 wedding pun.mesti buat aku terfikir..
macam mana la diorg ni boleh happy sangat kan.
wedding diorg lah wei.mesti la nak happy.sekali seumur hidup.*kot*
hehe.ok la.semoga diorg bahagia sampai akhir hayat la kan ;)

Wednesday, November 24, 2010

iye ke??

ahaa.aku baru baca blog mr.chatni.segala bebelan beliau.

sangat tertarik kepada quote yang beliau sertakan dalam post dia kali ni.

'makin tinggi harapan, makin tinggi kekecewaan'
(sorry ye chatni.cilok jap)

so does that mean i shouldnt put high hopes on whatever i am hoping now?
huhu.hope always fail us.but that doesnt mean totally not hoping right..
sigh...i hope..i hope...and i wish.....that my wishes would come true.
we could easily move on and leave everything behind us.
but some are not just as easy as 'moving on'.

no matter how.i am still hoping..and still believing...

i miss you.the one that was once mine. ='(

Tuesday, November 23, 2010

ah sudahlah.

benci.sangat benci.teramat benci!

arghh~ aku sangat tension kalau tak dapat connect internet.
lebih lebih lagi kalau aku dah mengharap segunung nak online guna laptop sendiri.
memang la bersyukur ada kawan baik hati bagi pinjam laptop.
tapi laptop sendiri lagi selesa dan seronok kan?
(ok aina.aku tau kau tengah tidur and akan baca post ni esok pagi.heee)

dari dulu sampai sekarang pun aku tension bila tak dapat connect internet.
dulu komputer dalam bilik susah nak on.aku hentak hentak sampai on..
asalkan dapat online.
dulu pakai modem yang bising treet treet troot troot.
kadang2 terputus.aku tunggu tunggu sampai tension.
asalkan dapat online.
sekarang wireless kat rumah kalau ramai user memang asik local je.
memang router dalam bilik aku.aku tutup rehatkan router jap.
asalkan aku yang dapat online.
haa.sekarang ni laptop sendiri tak dapat connection.
guna je lah laptop kawan.
asalkan dapat online. T_T

eh.bukan la aku nak kata aku tak boleh hidup tanpa internet.
tapi aku barang pasang laptop tapi takde internet.hee.
kalau takde internet.baik off je la laptop ni. =P

ok alia.takde internet kau patut baca journals and review papers blablablabla.

oh oh.cepat la awak balik.org bosan O.o

n'sync - this i promise you.YOU YOU YOU~ tralalalala~

Monday, November 22, 2010

dah mula dah.

tapi cuti semester.yeay!
tapi kena balik ukm! boo! (taknak yeay.tak seronok pun)

dah mula lab.yeay!
orang lain dah mula lama dah! boo! (langsung tak gembira)

duduk kolej dekat.yeay!
tapi kena naik tangga bapak punya banyak.boo!

turun naik tangga bajet boleh slim.yeay!
tapi nasib kaki pulak cramp.boo!

prepare bahan awal.boleh balik awal.yeay!
tunggu autoclave punya pasal.terpaksa tunggu lama.boo!

bercinta seronok bukan main.yeay!
tapi bila dah bergaduh.sedih nak mampos.boo!

yang last tu saja je ek.haha~
enjoy ur holiday kawan2!
penat baru balik dari lab!

*pengsan*

Sunday, November 21, 2010

ikan ayam wasabi.

aku sepatutnya balik ukm petang ni.nasib pelajar tahun akhir la katakan.
tapi tak jadi balik.balik esok pagi.ok jom masuk dapur masak!
umi masak ikan asam pedas harini.
pastu aku tiba-tiba teringat satu kisah pasal aku dengan si dia.

dulu...setiap hari.aku dan dia akan main satu game ni.
'Guess what am i going to cook tonight'
si dia yang memasak.so aku la yang kena teka.
cuba teka... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
kebetulan haritu aku tersangatlah blur.teka punya teka.tak dapat jugak.
aku dah dapat teka yang depan.(konon la dah dapat kan)
IKAN AYAM _ _ _ _ _
mintak punya mintak hint.skali dia bagi hint : wasabi.
memang la takde lauk yang mula dengan IKAN AYAM kan? haha.
ngokngok je aku ni.so aku pun bantai la IKAN AYAM WASABI.

haha.adeh.gelak sakan ktorg malam tu.mana ada lauk wasabi la alia~~
aku pun nak jugak stick kat ikan ayam tu.padahal memang dah tau takde lauk ikan ayam.
dia sebenarnya nak masak ikan asam pedas.macam mane la boleh sampai wasabi.hee~
remember ALIA IKAN WASABI? SYAHIR AYAM WASABI? =P

miss the old days..dulu kita selalu gelak2.borak2 mcm takde penghujungnya.
tapi sekarang dah tak macam tu lagi...
harap2..satu hari nanti..kita dapat jadi kita yang dulu lagi..
walaupun mustahil... ='(

Saturday, November 20, 2010

boring-tart.

ok.sebenarnya aku bosan duduk rumah takde buat apa2.
sebab tu aku buat tart untuk fill up masa yang ada ni.
ok2.aku dah banyak kali bagitau aku buat tart kan.
tapi kali ni aku guna resipi yang lain.cari dari internet.and pilih mana2 yang sesuai.
hee.aku tak minat sangat cheese tart.lagipun leceh nak buat fillings dia. (malas sebenarnya)

aku prefer tart kastard.hehe.resipi kali ni alhamdulillah kastard dia sedap.
yang dulu tak berapa nak sedap.
pastri dia pun senang je nak buat.tapi outcome dia tak secantik pastri yang dulu.

bakar pastri separuh masak.then masukkan kastard.
baru bakar sampai kastard tu masak.
hee.buruk la pastri ni bila dah sudah bakar.tak smooth kan.
oh.tu aku letak choc syrup konon nak jadikan topping la =P
taktau macam mana nak guna baking choc.
guna choc syrup pun jadi la.hehe.
kalau ikutkan.setiap 20hb ktorg punya monthliversary.
and this month should be our 26th.huhu.
happy 26th monthliversary syahir n alia.
=(
i want to be the reason for him to smile again.to laugh again.to be happy again.
i miss him so much.sobs.

















Wednesday, November 17, 2010

=((

i miss you.
i miss us.
='(

Tuesday, November 16, 2010

say it isn't so

gareth gates =)

terdengar lagu dia kat radio.and so aku pun dengar semula lagu2 dia kat youtube.

banyak lagi yang best.and these are my favs

-say it isnt so.

-too serious too soon.

-what my heart wants to say.

-anyone of us.

most of his songs really touched my heart.and very meaningful.sobs.

selamat hari raya aidiladha kawan-kawan.

minta maaf kalau ada salah dan silap.

semoga hidup kamu semua diberkati dan dirahmati Allah.amin~

Sunday, November 14, 2010

byebye.

first of all...
congratulations to wafa zakiyuddin and mior hazman.
i hope you guys will get eternal happiness together =)
nanti kahwin jemput tau =)
congrats again.so happy for you guys.hee.

hurm.this morning my family and i went to seremban to attend a wedding.
dengar lagu-lagu yang ada org ni nyanyi..
rasa sedih pulak.huu.esp lagu khatijah ibrahim - ku pendam sebuah duka.
ur being emotional alia.haha.
tahniah to mereka-mereka yang dah selamat bertunang.selamat bernikah.blablabla.
hope they will be your soul mate and stay by your side through thick and thin.
insyaAllah =)

i know i'm not good enough.i know i've treated you badly.i know i'm cruel.
i think its time for me to go......
good luck my dear.i will always love you.
and you are the greatest thing that ever happened to me.

Friday, November 12, 2010

holiday satu minggu.

exam dah habis! so? yeay jom holiday! errr.
no holiday for me ='( sebab tu la tak berapa nak seronok walaupun exam dah habis.
huu.exam je yang habis.benda lain belum habis lagi.haih.
so..i'll be going back to ukm to resume my final year project after raya haji.
huhu.orang lain tak balik weh raya haji.aku dok seronok lepak kat rumah.
(dah risau sebenarnya ni.minggu exam memang tak masuk lab langsung)
adoi..harap2 eksperimen yang dah rancang ni takde masalah apa2.

yeay hari ni dapat parcel dari syahir ijat =) F.P.W.L. =P
thanxie.terharunya.still dapat hadiah lagi walaupun....dot dot dot....
thanks a lot syahir ijat.really appreciate it.and thanks for the book too =)
will read it soon! =) and i dont really know what is this bomb-like thing?
nak bom org ke? ;(
hee.but yeah.WE ARE THE GREAT A.S.S :D
yeay yeay! dapat baju baru.CACHE CACHE! my new favourite brand.yeay~~
cant wait to visit their new outlet in mid ;)

cache cache? mon je prefere ;)

what is aina doing there? haha.
aina sebenarnya tumpang tido kat bilik aku satu malam.(khamis-jumaat).
bagus jugak ada aina.atleast xde la rasa tension sgt berdua je dengan ehem ehem.
and atleast i have someone to talk to and borak2.thanks sister!
p/s ; thanks for everything.i love you too =)



Tuesday, November 9, 2010

broken.

it hurts.
when we are trying to be normal.
and trying to rebuild our relationship.
and maybe trying to look happy.
but actually we're not. ='(
i am so full with guilt.
and maybe this guilt will haunt me for the rest of my life.

the museum of broken relationships.

ever heard of the museum? awesome huh.
The museum of broken relationships.
kebetulan aku jumpa masa tengah cari sayur dalam surat khabar.hehe.

well, some says to overcome ur emotional collapse from ur failed relationship is to throw away or get rid of the things ur ex gave to you.
well...it helped in many ways though...or it will create future probs (macam aku ni)

the EX axe.
haha.lawak pulak baca kisah kapak ni.
kapel tu move in sama2.lepas tu.bf dia pergi outstation for 3 weeks.bila balik awek dia dah ada GIRLFRIEND baru.cis.lesbian lah pula kan.
bila dah break up.he bought the axe and chopped off her furnitures that was left in his house.
and the remains was collected in heaps in her bedroom.bila pmpuan tu datang nak collect furniture dia.yang tinggal cuma furniture yang dah berkecai.hee.best gak ni.some kind of therapy huh.

ooo.sexy handcuffs.underwear? seriously?
the molecular dog.haha.
teddies are common.but i wont give away mine.
maybe i'll just give it away to some orphanage or something.
cute kan heartbroken robot ni.hee.
bestnya kalau dapat tgk exhibition macam ni.hee.sure ada banyak barang2 unik and funny =P
p/s ; i want to keep the things you gave me.so please dont leave with me ;(






























Monday, November 8, 2010

thanx for the music.

dengar lagu-lagu masa study mmg syok.
tapi sorry.bukan lagu korea yang tahpape tu ek.aku tak faham.
lagu-lagu orkestra aku faham la.
lagu-lagu orkestra yang abgngah pasang dari laptop dia.
memang buat aku rindu kat orkestra.

rindu zaman sekolah dulu main orkestra.
rindu zaman universiti (belum grad lagi pun dah rindu) masa main orkestra dulu.
tapi sekarang dengan sistem koko ukm yang tahapehape.jarang ada event untuk orkestra.
kalau ada pun.aku yang sibuk.last join pun main untuk konvo.

my sectionmate. =)
its been fun playing with you senior.miss you.

seat khas untuk aku =P
time konsert diraja tahun lepas.
seriously.jealous sangat dengan seratas royal rhapsody.they are so lucky =)
i'll always give you my full support juniors!

one day.i'll own one of these.
dekat rumah ada trumpet sebijik.tapi aku taktau kenapa.aku dah main a few times pun still tak boleh ingat fingering dia.haha.xde jiwa la kat trumpet =P
p/s ; if time is all i have.....i'll wait for you...
























Friday, November 5, 2010

two-one!

thank you so much guyss for those who wished! and some even called and sang the birthday song~ haha.you know who you are ;) you guys are such a sweetheart!
first.i am surprised my childhood bestie, yana called from melbourne around 8!

and second, few mins after that.my mum called out for me and excitedly said..
'alia,alia! ada hadiah untuk alia! ada hadiah kat luar~'
haha.chill umi.alia gi turun amik ok~

thank you so much mr.wasabi! no wonder you asked me not to bake on friday.
and my guesses are right! yeay~this is MY birthday cake~
plus.the three roses.i think it meant I LOVE YOU.auwww..
I LOVE YOU TOO sweetheart.always ;)

From Paris with LOVE ;)
tak makan lagi cake ni.terasa saaayaaang nak makaan bolehhh taaak?
hee.save the best for last ;)
then later in the evening, we went to al-Rawsha, an arabic, lebanese restaurant located in Pandan Indah.near wan's house.
its our first time.the food is quite nice.the interior was superb.but the service is damn slow.but its understandable la.public holiday kan harini.dah lama tak makan makan satu family.alhamdulillah kali ni semua adik beradik ada =)
birthday girls!

thank you umi.i love you!

last but not least.thank you kawan2 sebab banyak bagi support and all.
i wish you guys the best too ok =)
p/s : thank you for the surprise mr.wasabi.you made my day =) i love you so much. +hugs+




Thursday, November 4, 2010

twenty-one!

HAPPY BIRTHDAY TO ME!
.yeay.
.sorry that i keep making you upset.

Wednesday, November 3, 2010

minutemen.

sebenarnya.aku baru lepas tgk cerita kat disney channel.
tajuk dia minutemen.quite interesting story.best jugak.
its about a trio of kids who learned the formula to time travel.
and they time travelled to help out their 'unlucky' schoolmates.

if i could time travel..i would time travel to the time when everything goes wrong.
perhaps make it all right again.but whats done is done right.
and all that we can do is to wait and just move on.

if i could time travel..i would go back to the time when we first met..
and i would avoid from doing all the things that made you upset..

if i could time travel..i would go back to the time when everything seems perfect for us.
and i will make you the happiest guy on earth.if i could.

i miss you.
i miss us. ='(

Monday, November 1, 2010

welcoming november.

selamat datang bulan november!
semoga bulan ni aku lebih bernasib baik. haha?

i just screwed up my virology paper.ah.sem ni memang teruk teruk teruk!
bertambah dengan environment yang tahpape.haih.
sedihnya.pointer gerenti turun. no turning back now.

tadi aku memang berkemas-kemas nak balik.angkat barang-barang sume.
sambil telinga cucuk earphone n dengar radio kuat2.
supaya tak dengar roommate hempas hempas barang dia.
tak faham lah dengan perangai psycho kau.
walaupun ini tak baik.tapi i wish you the worst!
*gelak jahat sikit boleh?*


cinta tak semestinya memiliki kan.
i admit that everything that happened between us is all my fault.
my own f*cking fault.i'm so so sorry..
but i dont think i can live without you..huhu
sorry again sebab menyemak dalam ur life.
eventhough we're not like how we used to be when we were happy.
but i'm thankful enough that i still have you.

*ur scary when ur angry.huhu*


perlukah aku mengaktifkan kembali facebook?

Saturday, October 30, 2010

Sepi

sepi..hati..

i really miss you ='(

Friday, October 29, 2010

hard.

sedih dihati tiada siapa yang tahu. ='(


kalau kau...

kalau kau kawan..
kau mesti akan datang support aku dalam apa yang aku buat.
kalau kau tak suka.atau tak sokong perbuatan aku.kau mesti akan tegur.

kalau kau kawan..
kawan yang gila gila lama dari dulu sampai sekarang.
kau mesti dah tau kisah dulu dulu aku macam mana.
bukannya buat tak faham.lepas tu kata aku macam2.

kalau kau kawan..
mesti kau nak kawan kau pun gembira sama dengan kau.
kalau kawan kau sedih.kau offer jadi pendengar utk dia cerita kat kau.
bukannya cakap buruk belakang kau.

aku ingat aku kenal kau dari dulu sampai sekarang.
kau dah cukup kenal aku macam mana.
tapi tak sangka....sungguh tak sangka...
aku kecewa dengan kau kawan.
nak panggil kau kawan pun.rasa mcm nk..........
its okay.aku tak perlukan kawan mcm kau dalam hidup aku.
people come and go.same with you.
you're not the kind of friend i'd like to stick with the whole of my life.
terima kasih la sebab sudi jadi 'kawan' aku selama ni.
tempat 'luahan' aku selama ni.
kecewa sebab selama bertahun-tahun ni aku percaya dekat kau.
tak sangka macam ni kau buat aku.
terima kasih banyak banyak! kalau kau benci aku.kau ingat aku suka kau ke?

Thursday, October 28, 2010

stop right there.

dugaan.dugaan.dugaan.
dugaan ketika nak siapkan report latihan ilmiah.
aku sayang kau.tapi kenapa kau tak boleh tunggu sampai aku siap report.
aku sayang kau.tapi kenapa kau tak boleh tunggu sampai aku habis exam.
nampak sangat sebab kau tak sayang aku.
terima kasih.
you get what you want.
to ruin my life.to ruin my grades.to ruin my everything.oh yea.and to ruin our friendship too.

after what we've been through.i thought you would understand.

i thought you would know.but you dont know anything what i've been through.

you're selfish.

orang lain bersekang mata siapkan report.stay up tak tido nak study.

aku bersekang mata bersedih.stay up termenung.report tak jalan.study ntah kemana.

org lain kata exam susah.tapi diorg tetap boleh score sebab sempat study.

aku kata exam susah.pastu fail.sebab banyak masalah peribadi.

dah la.cukup la semua ni.


kalau aku tak sayang kau.
takde aku nak spend duit buat scrapbook berbulan-bulan utk kau.
takde aku nak penat penat habis kelas berkejar amik train gi jumpa kau.
takde aku nak spend duit beli topup nak call kau.
takde aku nak stay up lama2 nak online dengan kau.

takde aku nk beria bercerita kat kawan2 aku pasal kau.


enough is enough.

hold on.

everything is so messed up right now.
i dont know what should i do.and i guess there's none.
have to keep on moving and moving.although i wish i could stop and rewind.
or atleast pause for a moment to let me fix things up.

time-time macam ni memang banyak masalah yang timbul.
dari semua segi.life show us no mercy right.
i lost the only person i could really depend on.
and its as though i've lost everything.
life is cruel. at one time it gave you ultimate happiness.and when you think you had everything
it hit.slam.punch.kick. you with sadness.F*cking sadness.

yes.maybe God have better plans for us.
maybe life want to teach us something.
life want us to cherish what we have NOW.
not the stupid.F*cking.past
one more time.
again.n again.n again.n again.
countless times.
sorry i caused you pain.sorry i caused you sadness.sorry.
and just the word SORRY is never enough.
dear past.dear memories.i wish you were never exist.
i thought we were special.i thought i am lucky.
but luck will leave you.because it is a faithless friend.
take care.i love you.forever and always.

Wednesday, October 27, 2010

down down down!

hello hello~
pernah tak korang rasa yang diri korang sangat sangat sangat malang?
sebab tu la yang aku rasa sekarang.

tak tau la kenapa..tapi aku rasa sangat teruk sekarang ni.
everything is at its worst right now.huhu.
this is the worst sem..the worst exam..the worst.........of everything..
aku dah lepas 3 paper..and tiga-tiga pun sangat hampeh!
fail je la tiga-tiga tu.walaupun sebenarnya memang tak sanggup nak repeat or apa sekali pun.

i know lately i have a lot of issues..
tapi sedih sangat sampai effect exam =(
korang mungkin takkan faham apa yang aku tengah lalui sekarang.
tapi thanx sebab atleast sudi baca =)
good luck and all the best to you~
study hard if you're not smart!

be happy!

..orang yang kita sayang memang akan tinggalkan kita kan.secara semulajadi ataupun tak semulajadi..

oh.oh.aku dah lupa mcm mana nk buat paper planes.macam mana ek?

Saturday, October 23, 2010

nak ke..taknak?

aku bukak...
kemudian tutup...
jari rasa macam nak menaip...
bukak balik....
ah tutup lah...
last-last....tutup aje lah...
biar aku je yang tahu =)
oh mirad.
aku nak dengar kau nyanyi lagu amy mastura.
macam masa f3 dulu.
eh taknak lah..aku dlwd sendiri. =P
laporan latihan ilmiah tak siap lagi.
entah boleh hantar isnin entah tidak.
takde mood.
sorry datin.sila marah saya.
40 winks - tenang
i'm cool.but not inside.be happy!

strike of badluck.

wow.so unlucky.bukan kat aku je.but my family too.huhu.
mula dari semalam...
dengan hal aku lah..its going to be a major shift in my life.
what's done is done lah kan.there's no use to regret or apa2.
game over alia! you blew your last chance and YOU LOSE! +clapclap+

lepas tu.check bakteria on plates.mostly are contaminated!
pseudomonas jahat.pseudomonas jahat!
hadoi.nasib baik still boleh kira koloni-koloni.kalau tidak....
frust nya....aku mengamalkan aseptic technique ok!
pseudomonas jahat! pseudomonas jahat!

next.wan buat kenduri..lepas tu.tghari tadi ada kecurian time kenduri.
3 buah hp hilang.including my mum's, aina's dgn wan andak pnya.
kesian umi...hp hilang pulak..huhu.
terpaksa la beli hp baru.hurm....nasib baik bukan rumah aku yg kena masuk pencuri.
dah suspen dah~ kalo kena masuk pencuri.......wooooo~~
tak dapat bayangkan........

maid ni buat hal plak.adoi la...
sume pun nak masalah ni...risaunya nak tinggalkan umi sorang2 kat rumah..
haih..harap2 everything will be ok...

boleh ke aku nak mengaku kalah sebelum berjuang?
xpe la..apa2 pun..berusaha tu penting..never give up..
good luck friends.kejap je exam ni....lepas tu boleh fokus on final year project.

lepas ni apa pulak? wait wait.let me guess...mungkin aku fail & have to repeat a few subjects?
ataupun aku ada masalah dengan my final year project?
wait n see.

you are on your own!

Friday, October 22, 2010

hello exams.

i used to have you.
encouraging me.
inspiring me.
accompanying me.
supporting me.
now i have no one.
you left me the time when i need you the most.
thank you.

Tuesday, October 19, 2010

ulang bulan ke-25!

happy 25th monthliversary to alia najiah and syahir ijat~
thanx for the 25 months of love and happiness~
25 mois du bonheur~

love is patient and kind
it is not jealous or conceited or proud
love does not keep a record of wrongs
love is not happy with evil,
but is happy with the truth
love never gives up, and its faith, hope,
and patience never fail
love is eternal.
=) i love you so much syahir ijat
thank you for everything love~

Thursday, October 14, 2010

bulu bulu bulu!

korang mesti tak pernah makan..atau mengalami situasi macam aku kan...
tadi aku pergi lunch dengan aina mardhiya...nurul faraheen..& farah nadiah..
ktorg pergi lunch pun agak lambat jugak tadi..so banyak lauk dah habis..
aku amik la kari daging...terdetik jugak dlm kpala aku ni...daging ni mcm tak luak pun..
padahal lauk lain dah habis or nak dekat habis dah...

dah separuh jalan aku makan...skali..........................
oh no! my meat is hairy~ (erk??) seriously.....daging ni berbulu!
tak kisah la korang nak kata bulu apa..bulu kaki ke..bulu ketiak ke..
adeehhhhhh~~ kalo bulu tut tut dia mcm mana plak....
nasib baik aku perasan..huuuu...serious pasni taknak makan daging kat cafe dah....
jadi vegetarian je la aku ni... T_T

oh..btw..ni kat cafe FST ye..makcik ni charge mahal! tapi daging berbulu..cett~

entah mana pegi camera time aku sangat2 nak amik gmbr..
ni guna camera hp yg tak seberapa tu..
haih..down sekejap..penat dengan lab....lab tak jadi.. =(
kena plan keje betul2...and masa...aih..........rugi rugi rugi~~~~~
dont give up and never lose hope alia!
p/s ; yeay yeay yeay! syahir ijat dah bleh online~ yeayyyyy~~ dalam kedukaan..terselit kegembiraan =) thanxie~~

Wednesday, October 13, 2010

just want to keep myself motivated..

syahir ijat takde nak tolong lukiskan =((


Tuesday, October 12, 2010

poster presentation!

sorry.kali ni aku tak ada ambil gambar disebelah poster aku.
disebabkan aku sesi petang..dan ramai kawan2 yang dah blahhh bila aku tengah present..
kalau tak..boleh la korang tengok poster aku yang 'cantik' tu.hehe.

korang final year ada buat poster presentation tak?
a way to present your experiment..your project...your bla bla bla..
kalo ada sape2 antara korang jadi researcher/lecturer nnt ada la ni nak kena buat poster..

setiap pelajar ada 2 penilai..and aku dapat Dr.Nazlina & Dr.Kalaivani..
yang 1st Dr.Nazlina..biasa la..pertama kali..gagap sana sini..ayat tunggang terbalik..nak bagitau results dgn conclusion pun kelam kabut..alhamdulillah semua soalan yang ditanya aku dapat jawab..walaupun dengan tunggang terbalik nye...(harap2 Dr paham la ye)

yang 2nd Dr.Kalaivani..
kalo korang bukan dari Pusat Biosains..ataupun bukan dari UKM..mmg tak kenal la Dr.Kalaivani ni.strict.garang.tegas.spesifik.memandangkan dia penilai kedua.so aku sempat la susun2 ayat.susun2 points semula..and aku rasa..present depan dia lebih baik dari 1st time tadi.and rasa bersyukur sangat2 sebab dapat jawab semua soalan..fuh~

pelik2.. (ke aku yang pelik?)
+ dengan Dr.Nazlina aku present dalam bahasa rojak..dengan Dr.Kalaivani aku present in english.
+ kenapa aku rasa org selalu stare aku bila aku bercakap? ke aku yang perasan? lepas tu diorg mesti gelak2 kat aku..maybe its my face expression? atleast i'm not expressionless.or maybe my face is funny when i'm talking?
+ tadi aku tersalah cakap dkt Dr.Vani...'thank you TEACHER..eh..sorry...thank you DOCTOR'
ngokngok la aku ni..dah final year pun boleh tersasul lagi.hadui......~ Dr.Vani senyum je :P

agaknya kalo aku dapat berkaitan dengan gen-gen..maunye gagap kat situ..apa2 pun..lega sangat perbentangan poster dah selesai~ :D

p/s ; so happy~ wish i could share this happiness with you =(

sushiBONANZA!

yang sebenarnya...aku dah laaaamaaa tak makan sushi..
last sekali makan sushi dgn syahir ijat masa dia balik cuti haritu..

kali ni tergerak nak gi makan sushi..sebab poh yee kata ada bonanza~
mesti la nak pegi! rugi tak makan bila bonanza~
dan dan tu jugak la nak jadi member nye.kikikiki~
ok poh yee...now you boleh pinjam i punya member card ^_^

aku mesti nak duduk dekat dengan kaiten. =P

mereka yang sudi membawa aku pergi makan sushi king :D

pelik bila sesetengah org yang langsung tak alert.
kan dah tulis dekat pintu masuk tu..few items tak boleh makan sebab ada alkohol..
siap ada letak peratus kandungan alkohol lagi..
but still....haih~ nak kata tak reti membaca...kang reti plak...
terima kasih adib taha & nurul faraheen!
perut kenyang, suka hati~~
oh oh..poh yee kata...makan seluas langit~
hahaha.
p/s ; rindu syahir ijat =( bila nak dapat internet ni...huhuhu..apa la susah sangat nak install internet kat rumah tu..adoi...miss you soo much =( oh.patut la pukul 1 je dah masuk tido..sebab selalunya pukul 1 chat2 dgn syahir ijat dulu b4 tido.haha =P


Saturday, October 9, 2010

microb day!

sabtu : HARI INTERAKSI KELAB MIKROBIOLOGI 2010.

organized by me! and my friends~ first time aku handle and organize benda ni..walaupun ada banyak benda unexpected terjadi...and last minute changes..hope they all had fun =) and i think main objective of this event is met..which is..untuk menggabungkan budak2 1st,2nd and 3rd year =) although ada jugak beberapa budak MERAH yang taknak bergaul dengan yang lain..tapi takpe la..harap2 diorg semua enjoy.sorry kalau ada kekurangan sana sini.. =) diorg semua sangat best and friendly! hee~ seronok sangat2~

million thanks to :
siti hazirah zolkafli, nurul farhain razali, athirah hanafiah, farah nadiah, emira suhaimi, atiqah zainul ariffin, kumuthamala, vidyah, yap kai yen, tan ying ying, li shih hui, nurul faraheen abdul aziz, adib taha, hanisah.

thanx a lot guys~ i dont think i can do it without you~ terima kasih sangat2~ =)


jumaat : JAMUAN RAYA KELAB MIKROBIOLOGI 2010


thanx for coming kawan2~=)


sabar....

aku kecewa gila dengan kau..
kecewa dgn perubahan sikap kau..
takkan la kita dah dok sama2 dua tahun..
nape dah final year ni kau jadi mcm ni..

ingat kau sorang je ke yang tension..banyak keje sume?
aku pun tension..banyak keje..in fact..lagi berlambak2 dari kau..
serious...awal2 dulu aku sedih..tertanya2 kenapa kau layan aku mcm ni..
padahal aku taktau pun apa salah aku..
masa hari raya pun..aku jugak yang mintak maaf dulu..kau ada??
padahal...kau yang mulakan semua ni dulu..

haih...kecewa sangat dengan kau...especially tadi........

fews days back aku memang busy gila2 tahap babi..
sampai tak tido dengan faraheen buat assignments..
jumaat ada jamuan...sabtu ada hari interaksi kelab mikrobiologi..
so biasalah dah 2-3 hari tak tido..dah habis program semua balik memang tido mati.
kau macam tak tau aku tiap weekend akan balik rumah...jumaat ke..sabtu ke...yang pasti...aku memang akan balik...dua tahun beb..aku satu bilik dengan kau...

aku balik dari hari interaksi, lepas mandi,zohor tadi aku terus tido...memang penat sangat2..
abgngah kata dia nak amik lepas zohor...tapi dia tak sampai2..so aku tido dulu..
bangun2 tengok hp ada 3 missed calls...aku pun cepat2 msg abgngah..kot2 dia dah sampai...
dia kata dia baru nak gerak....lepas tu aku sambung tido balik...
aku terjaga bila mak aku naik bilik kejut aku kat bilik...mak aku terus tanya...tak dengar ke dia telefon banyak kali...aku serious tak dengar langsung..padahal hp ada kat tangan aku je selama 15minit aku tido tu...haih....

sampai hati kau...kalo kau taknak cakap dengan aku pun...gerak je la sikit masa telefon tu bunyi..ni aku bangun2 tengok hp ada 7 missed calls.....kesian mak aku kena naik sampai tingkat 4 semata-mata nak kejut aku kat bilik...serious terkilan dengan sikap kau...kalo ada org lain telefon takpe la..ni mak aku yang call....mak aku call sampai tujuh kali...and kau buat apa?? kau buat bodoh je..kau buat pekak...sampai mak aku kena naik atas...huhu...aku tak tau nape kau berubah sampai macam ni sekali...aku balik bagi salam pun..kau tak jawab..makan pun dah taknak ajak..buat apa2 semua nak hempas2..as if benci sangat aku kat dalam bilik tu.and sekarang ni..we dont even speak to each other..takpe la..dah tak lama dah pun...aku cuma bleh bersabar je la..

aku harap satu hari nanti kau tau apa yang aku rasa sekarang...

Wednesday, October 6, 2010

BK day!

IT'S BK-day!!~
rm1 for every WHOPPER!
oh.aku ingat whopper kecik cm biasa tu.
yeay! thanx adib taha and nurul faraheen abdul aziz~
for always taking me out for some good fooooooood!

adib...perut....perut..............
bwahaha.nasib baik kita sampai before lunch hour.teheeee~

rm1 whopper.HARI INI SAHAJA!
yeay~ ^_^



oh oh.congratulations to my bestie MARYAM AMIR~
it's her graduation dayy~~ yeay~
wah wah..kau graduate dari aku dulu la chetot.hehe.so proud of you =)
congrats again my dear +hugs+
p/s ; misssssing you sooo much syahir ijat~kalo syg ada..mesti kita bleh join adib dgn eien..sbb diorg pun kuat makan jugak.hee..kita geng~~~ =P



Tuesday, October 5, 2010

aku hebat!

somehow i feel quite relaxed today?
no rush-rush.no hush-hush?
haha.takde maknanye! mungkin dah biasa dengan beban kerja kot.
yes.sekarang aku suka bila ada banyak kerja.
tapi tak suka bila tiada kerja~ ^_^
eh eh.jangan la campak semua kerja kat aku pulak.

the thing is...
i'm trying to stay positive.
i'm trying to stay confident.
i'm trying to stay brave and strong.
to face all the obstacles in front of me.
i'm looking on the bright side~
i dont want to be a last-minute person.
its a big NO NO this year.
and i want to keep myself motivated.
i'm trying to bring the best out of me.

psst.bukan mcm ada org tu.tension je hempas-hempas barang.ciss.
kalo kau tension.tension sorang dah la.tak payah nak libatkan org lain.
menyeksa hati dan perasaan aku je. (opps..TERmengumpat)

when i wake up...
i used to say...
'oh God....its morning'
but now...
'GOOD MORNING GOD! thanx because i'm still alive' =)
p/s : ada hikmah jugak syg belum ada internet.sebab kalo syg ada internet.mesti org tak dapat nk entertain syg sentiasa.sorry syg...i hope you understand...i love you...you are the one i missed most ='(

Monday, October 4, 2010

ayam wasabi.

I MISS YOU~
MR.WASABI!
='(

Sunday, October 3, 2010

tukang urut buta.

hello kawan2.
harini aku teman mak aku pergi urut kat medan MARA.
yang menariknya...tukang-tukang urut kat tempat ni semua buta..or partially blind.
apa yang buat aku terfikir ialah...elok juga diorg buat mcm ni.
atleast diorg yang cacat pancaindera ni boleh bekerja.and dapat income tetap.
daripada merempat tepi jalan n minta sedekah..
tapi nak buat mcm mana kan.bukan semua org ada peluang...atau mungkin ramai yang tak bernasib baik macam tukang urut sume ni..

kesian tgk umi sakit tangan.how can i persuade her into consulting a doctor or specialist.
hurm....kalo gi urut je..tak semestinya sembuh.and you wont know what the actual cause of your pain.huhu.dah banyak kali beritahu supaya pergi check specialist....
next strategy = print out a lot of articles/facts regarding arm sprain or muscle/joints.hehe.
taknak la sampai melarat =(( kalo muscle/tissue tu rosak permanently lagi susah.
sobsob.risau memikirkannye~
kalo korg ada come across any articles pasal ni share dengan aku boleh?

oh.back to tukang urut buta.kesian tengok diorg nak pakai selipar pun susah.
teraba2..most of them are partially blind kot?
bersyukur sebab aku masih mampu melihat.walaupun rabun...

aku sentiasa berdoa supaya Allah kuatkan semangatku untuk menempuhi hari-hari yang mendatang.amin~

p/s ; few more weeks left before final.still have a lot of assignments.reports.labs.haih.

Saturday, October 2, 2010

as requested by irsya.

sel sinsitia
ni kumpulan lain yang dapat.
kumpulan aku tak dapat pun.agak sedih.

Friday, October 1, 2010

kesian ayam!

kesian...tapi best!
ni bukan menyeksa ok.kami cuma menjalankan kajian~
ececece.seronok~ kami nak cuba introducekan virus kedalam embrio ayam.
siap kena hancur-hancurkan embrio anak ayam tu lagi.haa.korg ada buat ke??
(yang belajar medic ada la kot?)

anak ayam ni bergerak2 tau! mcm baby dalam perut~

aina kata jangan bawak keluar anak ayam tu.
alaa..tak mencabar la kalau tak keluarkan~
nak tengok mcm mana rupa anak ayam berumur 7-8 hari :)

hehe.tu ada chicken wings.ada drumstick.bontot ayam pun ada.
boleh buat panggang ni :D
masa aku keluarkan..jantung dia beating lagi~

bestnya ada kumpulan dapat sel sinsitia.kumpulan aku tak dapat =(
just dapat observe sikit sel ekalapis. tp ok lah! kira eksperimen berjaya~
ada kumpulan tu siap dapat sel yang berdenyut! haaa..sel berdenyut????
jeng jeng jeng~~~~ korg rasa sel tu nnt jadi anak ayam tak?
p/s ; risaunya pasal program minggu depan.harap2 semua berjalan lancar.sorry kawan2.asik menyusahkan korg je =(



Wednesday, September 29, 2010

alahai makcik

makcik...saya tulis nama saya dengan jelas saya rasa..
dengan ejaan yang betul...tapi kenapa makcik tulis ada tambahan pulak.
nama saya ALIA N A J I A H.bukannya ALIA N A J I H A H.
alahai makcik.suka2 je makcik nak tambah H kat nama saya.

oh.bukan makcik sorang je.ada la lagi beberapa org lain...

aku ada satu cerita...
bibik baru aku ni dia first time datang kerja kat malaysia.
ada sekali tu kami suruh dia tulis barang2 apa yang dah habis kat rumah..
lepas tu dia tulis ALIA...aku pun dok pelik...pastu aku ckp kat dia..
nape tulis nama ALIA...ALIA ada je kat rumah....
pastu dia gelak2....nak suruh beli HALIA...bukan ALIA...(-_-")

kalo kawan-kawan aku tak tau eja nama aku dengan betul memang nak kena ni..................

p/s ; kau ni annoying betul...malas lah nak layan perangai kau ni...

Saturday, September 25, 2010

PEDAS! tp bukan sambal belacan

wow.dalam sibuk2 exam n lab semua.sempat lagi ke Pedas n9.tapi ni kat pedas ke?
dah dekat rembau dah ni.hee.mana2 la.tapi dekat n9.
another fieldtrip this semester.haritu to sungai congkak for mycology.
and now to n9 for environmental microbiology.
huh.how fast time flies.tak terasa betul dah nak habis sem 1.huuu.

bukti yang kami pergi mengambil sampel air.hee.best.

air tu tak panas sangat.around 40 C je =)

tak dapat nak mandi.rendam2 kaki pun okay!

sampai berpeluh!


oppp.langgar pantang kejap.
dr.asmat blanja ktorg makan cendol! yeay~ :D
nak makan cendol banyak2 and murah.datang la sini k!
free refill~ as much as you want~
p/s : memang dah gemuk la =(