Pages

Saturday, August 13, 2011

allergic.

heyyo.selamat berpuasa!

aku tak berapa nak puasa lah dua-tiga hari ni.sebab sakit -__-
dok sakit je kebelakangan ni? haritu kat Bandung batuk2..
nothing serious..cuma allergic je...allergic sampai gatal+bengkak satu badan.
huuu...kali terakhir dapat allergic ni beberapa tahun dulu..masa tu still kerja kat sushi king.
mungkin ada seafood dia yang tak berapa nak fresh..
esoknya terus dapat eczema.hurm....
kali ni mungkin makan kerang yang tak berapa nak fresh masa berbuka...
korang nak serve aku seafood yang fresh-fresh aje ye...
haduh.habis satu badan gatal-gatal dan kemerahan..
bibik kata sapu kunyit dengan garam...macam dah nak goreng ikan lah pulak..
last-last jumpa jugak calamine lotion..walaupun tak berapa nak berkesan..sapu je lah dulu buat sementara..

harini baru pergi jumpa doctor..jari-jari..lengan dengan kaki semua dah bengkak..
hadoi...malam pun tak dapat nak tidur sebab gatal yang amat... -____- *scratch scratch*
still itchy..and scratching..tapi dah makan ubat..dah kurang and bengkak kat jari pun dah kurang..tak syok betul sakit dalam bulan puasa ni..hurm......bertambah hari nak kena ganti.

seronoknya kalau dapat cuti............buat cuti sendiri seminggu pun rasa tak cukup lagi.
huuuuu......still have to go to Indonesian Embassy to ask for the visa.
menyampahlahh visa visa ni.kecoh jee -____-" annoying.
taknak kerja lagi =( tapi nak duit lagi.boleh? teeheee. :D

byebye.selamat berpuasa ;)


4 comments:

CiK GorGeouS ! said...

da tau aLLergic, makan Lagi buat apee...anyway...biLa baLik sana baLik ???

izzati neL said...

aku pun kne allergic mcm kau bulan lepas. ms tu aku pergi utara. tak tahan dgn air con n hbuk. blk kl, mak aku bwk g jmpe doc, kne shot. alhamdulillah dh baik. kau pergi la jmpe doc sakit kulit. mungkin dh takkan garu lg.

popoko said...

cian die..=( get well soon syg~
muahxXx~ kiss your gatal2 away~ X)
jgn malas2 pegi keje ye~ cik alilia dah besar kan~

aLia-nL said...

mirad ; aku mana ada allergic seafood.doc kata maybe yang tu ada preservative.huuu

zati ; dah jumpa dah! haha.dah biasa dah kena macam ni bila makan makanan yang nak rosak.tapi mana kite nak tau kan. =)

popoko ; huaaaa..malas jugak.