Pages

Saturday, September 24, 2011

me back.

ngelo!

i'm back in Malaysia for my convocation this monday!
had a very hectic week in Jakarta.but not as bored as last time.
this time we really really have a lot of work to do.
nak balik Malaysia pun macam berat hati je sebab nak tinggalkan kerja yang tak siap dalam lab tu.
and they really depend on the lab results to continue the production.
tak sampai hati pulak nak kasi tanggungjawab kita kat orang lain sementara kita takde.
still have to wait for the working permit though.so i'll be in Malaysia for quite some time =)

trip kali ni dah bagi aku sedikit sebanyak gambaran sebenar macam mana org Indonesia ni bekerja.i mean, kerja bila diorang ada kat kampung sendiri.
my boss is really determined and he is someone who doesnt want to meddle into nonsense stuffs.
ada satu kejadian kelmarin yang mana Ucl Wahab nak buang dua orang pekerja.
lepas tu esoknya ramai-ramai mogok tak puas hati sebab dia kena buang kerja.
WTH? kalau dah malas, and suka curi tulang.kenapa nak kena membazir duit bayar gaji dia betul tak? come on man, kalau kau nak kerja, kerja betul-betul lah.
dah tu siap bagi ancaman pulak tu.haih.ingat kampung dia.dia boleh buat suka hati ke.

anyhow, i'm glad to be back.and i am so tired right now.
till then, see ya!

p/s ; tak dapat nak main orkestra untuk konvo lagi =(

2 comments:

popopopoko said...

alala~ kat malaysia pun camtu syg.. pekerje mogok2 pun ade.
hehehe. enjoy ur stay at malaysia baby~ =)

aLia-nL said...

popoko ; tapi takde la sampai nak emo sangat cam dorang.poyo je -___-