Pages

Sunday, September 4, 2011

what is so good about raya anyway?


hellooo~~
still dalam mood raya ke? hihihi.selamat hari raya kepada korang2 yang still beraya tu.
raya kali ni best! mungkin sebab aku excited kot? so rasa semua pun seronok.

apa yang best sangat raya tahun ni?
  • ada buat kuih raya sendiri! hehe.tapi tak sempat nak raya dah habis.bukan buat banyak pun.sekadar nak cuba resepi.hee.tak pernah2 nak buat kuih raya kan.
  • of course la sebab ada banyak nasi impit & kuah kacang! my all time favourite.yang banyak kolesterol tu jugak yang sedap =P
  • dapat pergi takbir rumah ke rumah tahun ni~ siap dapat duit raya lagi.haha.tak sedar diri dah besar :D
  • tahun ni pergi beraya kat Pekan.ziarah kubur arwah atuk belah abah.lepas tu visit sedara mara yang aku tak pernah ingat pun diorang ni sedara.haha.selalu pergi pakai redah je kan.bukan nak ingat sape.sedara mara belah abah la ni semua kat Pekan dengan Kuantan.
  • dapat makan pulut panggang special dengan kari.sedap sangat makan kat rumah Cik Nab.tiba-tiba rasa mcm cool gila sebab dia kahwin dengan lelaki Cina yang sangat cool and baik.kikikiki~
  • kebetulan ada family gathering dekat Bahau, Negeri Sembilan.Tahun ni tak dapat nak beraya kat Kuala Pilah sebab masa sedara mara lain buat konvoi, ktorg still ada kat Kuantan.so tahun ni tak dapat la nak makan ikan keli salai masak lemak cili api dekat Batu Kikir.
  • family gath tu untuk family wan belah umi plak.again.kali ni jumpa uncle2 dgn auntie2 yang tak pernah nak kenal sebelum ni.kebetulan pulak ada anak uncle ni jadi lecturer kat Jakarta? =P
pendek kata, seronok raya kali ni.bersyukur aku masih punya keluarga =)

ahh..yang tak bestnye ;
  • camera buat hal.gambar2 semua tak clear and tak cantik =( hurm.....
  • kat Kuantan ada banyak lipas.......eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~~ tak suka tak suka tak suka.aku rasa kalau ada orang campak lipas kat aku..aku boleh pengsan. T__T
takkan semua benda pun nak seronok ye tak? ekekeke.

p/s ; he's going back already =(


2 comments:

amri said...

hahah...ok pe kalo sampai kamera penuh 2 la

aLia-nL said...

yang tak ok nye tu bila semua gambar tak menjadi.taktau nape tah..huhu