Pages

Wednesday, February 15, 2012

hey evil twin sister!

hyeeee!

you know, before this i never think that having a twin sister is an advantage.
sama macam kau ada adik yang muda setahun je..kot?
bukan semua benda pun identical la..we just look identical.but not EXACTLY identical? erm..how do i put this into words ey..

i cant wear her clothes/pants/shoes because she is one size smaller.*sad but true*
sedih lagi sebab kasut dia semua kecik, tapi dia boleh bantai semua kasut aku.
we have different smiles..mata pun lain2..boyfriend pun lain2.oopss.
adik kena laa 'kecik' daripada kakak kan..hahaha *ayat penyedap hati*

oh no! i have someone looks exactly like me!
urgh.sama tapi tak serupa.

sometimes when we are getting ready to go out..we would say..'oh no...why do you look like me?'
hahaha.pernah jugak kadang2 terkonfius diri sendiri bila tengok gambar muka dah macam aina.tapi aina tak pakai baju ni masa gi event tu..
sendiri pun boleh konfius =_____="

but you will always have someone to talk with.someone to tendang.
someone to ajak gi mana2.someone annoying yang suka-ambik-barang-org-pastu-buat-harta-sendiri.

let me give you two situations.

#1 (masa volunteer kat PSN)

Mr P : korg ni belaja lagi ke?
Me : haah..belaja lagi.. (tipu bebenor)
Mr P : oh ye? belaja kat mane? ambik course ape?
Me : urm..belaja kat UM..amik course Chemistry.. (bahahaha! see that??)
selang 10 minit,
Mr P : awak plak belaja kat mane? amik course ape?
the friend : saye kat UM..amik course Chemistry..
Mr P : ohhh..same laa dengan dia tu..
the friend : errr...ermm..haah..same laa..cuma satu course lain kelas kot.(pandai kau cover hani)

sebab aku malas nak bagitau aku kerja mana..bukan dorg tau pun..and then malas nak cerita aku buat ape sume -__- selalu aku cakap aku kerja kat subang je.

#2 (baru balik dari Digital Mall)

aina : terlupa la nak print gambar tadi
alia : nape nak kene print gambar?
aina : nak letak gambar kat kad makan
alia : takyah la print.guna gambar alia je.
the next day,
alia : dorg terima ke gambar alia tu?
aina : dorg amik je.hehehe

easy right? hahaha :D

ok bye!

7 comments:

CiK GorGeouS ! said...

hahaha...trick gambar sangat genius !! bhahhahahahahha...bongek sungguh anda Leya =)

i.k.o said...

haha untonglaaa kembaq.chumell lah korang! ;)

aLia-nL said...

mirad ; first time aku gunakan trick gitu weh.hahaha.jahat betul -___-

intan ; hehe.biase2 je =)

AsMiza said...

korang mmg twin yang sangatlah comel kak miza pernah jumpe..n trick gmba tu.bak kate mirad,genius!haha

aLia-nL said...

kak miza ; hahaha! ade lagi satu situation alia lupa nak letak =P amik makanan dua kali bajet pakcik dewan makan tu tak perasan.hahahaha~

ajie said...

hahhah! that funny! teringt yg aina penah tunjuk lesen korg, padhal, lesen aina, gmbr kamu! lesen kamu gmbar aina... hahha!

May Maisarah said...

Heyyy jelesss tahu sbb kamu ade kembaq. nak jugakkk! dulu selalu berangan nak ade kembar jugak. kirim salam kat kembar ye. =))