Pages

Sunday, April 15, 2012

Wind Orchestra Preliminary Round 2012.

Hi all!

like previous years, aku suka nak bagi aku punya own review on SBP Wind Orchestra Comp.
of course lah SERATAS tetap di hati.
but sadly, Seratas Royal Rhapsody didn't make it to the finale.

Festal Scenes and Rasa Sayang.
Rasa Sayang ni rasanya Uitm dah pernah main masa IPTA WOC 2010 dulu.
tapi Uitm kalah dengan SDAR (Panda cakap)
Untuk aku yang pertama kali dengar lagu Festal Scenes ni,
aku tak berapa nak suka kat lagu tu.
Unlike last year's Abram's Pursuit, maybe for an opening song, its quite boring and mellow.
for my untuned ears, ada juga parts yang kasar dan tak bersih.
(bab2 tuning aku dah out)

cikgu kata Seratas main ok.takde rezeki tahun ni. =(

loyal supporters of Royal Rhapsody!

anyway, its a tough competition this year.very tough indeed.
i think semua sekolah memang improve gila2 sampaikan sekolah yang tak disangka2 masuk final, masuk final.
and so the finalists are ; SESMA, SDAR, SSAS, SainsKu, TKC, SMACH, SMSS & SSP

i'm still proud of STAR's yang bawa lagu Tanjung Katong and Pursuit.dah tak teruk sangat macam tahun2 lepas.
and SMSAH's with their Pirates of the Carribean and Lelaki Ini.
undoubtedly, TKC is awesome this year, main sedap and lagu pun best.
maybe i'll root my vote for TKC this year =)
dah vote TKC sejak pergi Royal Concert diorg haritu.hahaha.


" Without music, life is nothing "

" The band conductor must lead the band, not being lead by the band "

ok bye!



p/s ; dewan UNITEN macam tak best je nak buat orkes.

p/p/s ; tengok orchestra diam2 sikit boleh tak.takyah la nak menggedik cakap kuat2 bila org lain tengah nak concentrate tengok orkes.

3 comments:

hamzah ian said...

tak pernah tgk orkestra lg.. huhuhu

aLia-nL said...

@hamzah ian ; you should try =)

Aimi Aqilah said...

Thanks for supporting Royal Rhapsody :) I'm one of them :D Tak da rezeki lah tahun ni :'(