Pages

Sunday, April 10, 2011

cream puffyy~~

hey guys..
i don't know why, but last week i was craving for cream puffs.
and since no more cream puffs from Incheon (ke Pudong aku selalu konfius lah), and beard papa's are too expensive (kedekut nak keluar duit sebenarnya).
i've decided to try to bake my own cream puffsss~
cari resipi dari internet je ;)

and here are the outcome :

macam susah jugak nak pipe out paste ni.the dough is quite 'tough' and super sticky.
comel comel je puff shells aku buat ni.haha.


yang bawah ni bila dah ditambah dengan custard cream.
oh.kali ni.first time jugak aku buat custard cream sendiri.
sebelum ni guna yang instant punya je.
and the cream is thick and delicious~
yummy yummy~

it's either you want to fill the custard IN the puff shell
by piping it in of course.but i dont have the right nozzle and the piping bag..
or you can just cut the puff shell into half.and put the custard cream in between.

tadaaa~

the response from aina and the tasters (her friends) were great..well..for a beginner like me :D
okeh.boleh buat jual ni.untuk tempahan sila call 1-800-ALIA ;)

p/s ; orang lain dok study.aku buat cream puff plak.jawab exam nanti jawab resipi cream puff je la. T_T

4 comments:

CiK GorGeouS ! said...

oih !! sedap sangat !! i want it for my birthday boLeh ??? heheh~

aLia-nL said...

cepat gilaaaa komen weh! baru 10 saat aku post.

yanalililala said...

wah..syoknye!

CiK GorGeouS ! said...

sebab ia adeLah makanan...and sebab aLia yg buat...tu sebab pantas jek komen =) nakkkk !!