Pages

Wednesday, October 5, 2011

dah graduate.lepas tu?

hey hey hello!
sekarang ni kan musim konvo.sana sini org letak gambar graduation.
TAHNIAH sume~ berjaya gak korang habiskan final year project,thesis semua kan.
kesusahan zaman belajar tu la yang akan jadi kenangan terindah korang nanti.
hahaha *gelak jahat*

rezeki kita masing-masing berbeza.

macam aku, belum graduate lagi aku dah ditawarkan pekerjaan.tak sempat pokok anggur aku nak berbuah.
tapi kerja aku sekarang ni takde kena mengena langsung dengan apa yang aku belajar dulu.


macam kilang dah kena tinggal 10 tahun kan? tapi ni lah kilang tempat aku bekerja kat Jakarta.

few samples yang aku dengan Dina dah buat analisis.warna semua sama hitam.keluar lab memang badan penuh arang sana sini.

kawan-kawan yang kat luar sana.sabar ye sementara tunggu dapat kerja.
buat lah kerja part-time sementara nak dapat kerja idaman tu.ataupun, grab je mana job yang dapat.pergi je semua interview yang kena panggil.bukan ape.dapat jugak pengalaman kan?
sekarang ni dah tak pelik lah kalau kite dapat kerja yang bukan dalam bidang kite.no worries =)

ada kawan aku kerja sales jual produk kesihatan.ada yang kerja angkat telefon.ada jugak yang jadi cikgu sambilan (ye...kau le tu Wannor). apa-apa pun.asalkan kerja yang halal kan?

Sudu yang mahal! tak berbaloi.Tutti Frutti lagi berbaloi walaupun mahal sikit.

p/s ; plan nak sambung belajar.insyaAllah =) good luck kawan-kawan.all the best!

3 comments:

popoko said...

testing testing. kambing kambing. biri biri.

wAnNor said...

haha.. aku penuh khusyuk baca tetibe ada nama aku.. sempat lg mention.. hehe..nk smbg kt mana lia?? ukm??

aLia-nL said...

wannor ; kalo boleh taknak la ukm.boring dgn ukm.hahaha.nak try apply tmpt lain.tahun dpn la kot baru nk carik.huhu.