Pages

Tuesday, June 15, 2010

masak2 ; cheese tart & sambal udang.

hi kawan2..
ye ye...aku tahu..kebelakangan ni asik masak je keje aku kan.
nak buat macam mana.makan minum adik beradik aku...aku yg kena masak..
(kecuali kalau mak aku yg masakkan la =P)
anyway..semalam aku dgn aina buat cheese tart~
hee..kan haritu dah pegi kelas utk buat tartlets =)
sekarang kami buat sendiri pula..

amacam? ok tak?
kitorang guna acuan saiz 10.
tart die agak besar la =)
crust dia nmpk macam hangus sikit.
it should be lighter brown..not as dark as that..
tp jgn tgk pada rupa dia saja ok..
sedap tau! ;)
sambal udang i cooked for dinner.
sorry for the excessive oil.
terlebih minyak pulak..
alhamdulillah...cubaan pertama nak masak sambal udang menjadi =)
habis ok! jgn main2~ =P
mak aku call tanya khabar and tanya makan apa utk dinner.
'kakak masak apa utk dinner?'
'nak goreng ikan dgn masak sambal udang kot'
'oh..bagus..pandai ke masak sambal udang?'
'alaa...tgk resipi kat internet je..pastu try la masak'
mak aku gelak je..hoho.(mak aku tak gelak macam santa klaus ok)
resipi kat internet ni kadang2 sedap jugak eh =P
p/s ; macam mana nk diet ni..tiap hari mengadap makanan ;P

5 comments:

ezy eizyanie said...

wah
pandai ea masak
ley ajar ni
;)
have a nice day girl~

Hidayah said...

aL~
if u insist nak resepi cheese tart leh..he2

*saFfa* said...

aliaaaa! nk belajar buat cheese tart plzzzz.. aku sgt2 suke.. tp xreti..nk belajar dr ko.. huhu

. dello . said...

nyummm . mahu !

[aLia-nL] said...

haha.ok2~ dayah...nnt aku kasi kau k! tehehe.

saffa ; nnt balik ukm bleh ajar! =P