Pages

Thursday, June 10, 2010

tomYUCK instead of tomYUM!

al-kisah.cadangnya harini aku nak masak tomyam untuk makan tengahari.
dah seronok nak siapkan bahan2 utk masak.
(siap beritahu chef tomyam tu yg aku nak masak guna resipi die)
sekali aku tgk dalam cabinet bahan2 kering.pes tomyam expired 2009.
aduhai.apa la aku nak masak utk adik aku.

ni la tak best bila adik lelaki aku balik rumah utk cuti sekolah.
dah la takde bibik.nak makan tengahari plak die.
family aku mmg jarang makan tengahari.
kami selalu makan lunch sekali dgn dinner.(2 in 1 you see?)
aku pun gobek-gobek la buku resipi untuk pelajar.(kurun bila mak aku beli aku pun taktau)
alang-alang dah ada lebihan spaghetti yg belum dimasak.and minced meat yg tinggal separuh.
aku gamble je la masak macaroni goreng.eh.macaroni ganti dgn spaghetti.

telur 2 biji.kacau dengan lada sulah dan garam.

daging cincang gaul dengan tepung jagung,kicap cair dgn lada sulah.

spaghetti goreng.
selepas beberapa kali rasa.aku dgn aina still tak puas hati dgn rasa spaghetti goreng ni.
tak tau la apa yg kurang? garam dah letak.gula dah letak.sos cili sos tomato pun dah letak.
hurmm~ sebab lapar and penat memasak..kami bantai je la spaghetti ni..
ala kadar je la ye.haha.
haa...pasni tiap hari pun kena fikir apa nak masak utk si adik yg tgh membesar tu.
takkan la nak kasi die makan maggi je tiap hari kan.
adoi.kakak2 die pulak sibuk la nak diet =P
sorry chef syahir aizat.tak jadi buat tomyam arini.
pes tomyam dah expired.teheee~ lengkali la ye =P
excitednya SERATAS ROYAL RHAPSODY tgh plan-plan nak buat concert 2011.
harap2 jadi =) harap2 aku gak dpt menyumbang kalo tak banyak.sikit pun boleh la kan.
lets dream big guys~


3 comments:

Nor Liyana Mohamad Rosly said...

mcm menarik je resipi kak alia. boleh di try. haha.

tree said...

chef alia sgt2 comel~~XD
tak sabar nak rase masakan die~
the pic make me so hungry baby~=<

[aLia-nL] said...

nanaloly ; tu la.kene rasa2 sikit =P letak la apa2 nak kasi sedap~ hehe.selamat mencuba!

mr.tree ; alalala...sorrryy~ tu ada lagi sikit dlm fridge.nakk? ;)